Tuukka Temonen jättää Apulanta-yhtyeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Heinolalaisen Apulanta -yhtyeen kokoonpano muuttuu, kun basisti Tuukka Temonen jättää yhtyeen. Syynä bändistä eroamiseen on Temosen kiireet tv-puolella. Temosen tilalle tulee yhtyeen pitkäaikainen kiertuekitaristi Sami ”Parta-Sami” Lehtinen.

Lehtinen on keikkaillut Apulannan kanssa jo neljä vuotta ja hän soittaa myös yhtyeen edellisellä levyllä sekä tulevalla Kiila -albumilla.

Yhtyeen keulahahmo Toni Wirtanen kertoo tapahtumista seuraavaa:

– Apulanta on aina ollut lopunkaiken aika jähmeä ryhmä ja vaikea tähän on ketään vierasta ukkoa ottaa. Tuo Partahan on pyörinyt mukana jo niin kauan, että tuntui todella luonnolliselta siirtymältä vaihtaa miehelle kitaran sijasta basso kouraan ja jatkaa tutulla porukalla eteenpäin. Tottakai tämä tuntuu isolta muutokselta, olihan Tuukka kehissä niin järjettömän kauan, mutta nyt kun asiaa on maistellut tässä jonkin aikaa, niin tulevaisuus näyttää todella hyvältä.

Temonen on ollut viime aikoina paljon kiinni erilaisissa erilaisissa tv-projekteissa, ja yhtyeen sisällä on päässyt syntymään jonkinlaista kiistaa sen jäsenten panoksesta yhtyeen suhteen.

– Tuukan omat unelmathan ovat jo kauan olleet yksinomaan tuolla filmipuolella, eikä musiikissa. Meistä Sipen kanssa puolestaan tuntui, että haluaisimme puskea enemmän panosta Apulantaan, keikkailla ja treenata enemmän ja pusata kaikkea, mitä tähän bändihommaan nyt liittyykään, Toni Wirtanen kertoo.

– Pähkäiltyämme aikamme tilannetta päädyimme siihen loogiseen johtopäätökseen, että tekemällä kukin niitä asioita, joista eniten nautimme, ja joissa olemme hyviä, annamme kaikki parhaan panoksemme Apulantaan.

– Eli eihän Tuukka ole häviämässä mihinkään tästä Apulanta-yhteisöstä, hän vaan siirtyy basson varresta hiukan toisiin hommiin, eli juuri niihin, joissa hän parhaiten loistaa.

Uuden levyn sisältöä Toni Wirtanen kuvailee lähinnä yhtyeen alkuaikojen meiningiksi

– Eniten uskoa tähän koko hommaan onkin ison muutoksen keskellä antanut juuri tuo Kiila -levy. Siinä on ihan järjettömästi tunnetta, sellaista raakuutta, mitä alkuaikojen meininki oli. Toisaalta siinä on sellaista hienoa näkemystä, joka on tullut tässä matkan varrella. Ja tietenkin saakelin hienoja biisejä!

Temonen ei jätä bändiä kokonaan, sillä hän toimii jatkossa Apulannan taustavoimissa. Hän on mm. suunnitellut yhtyeen seuraavan Kiila -levyn kannet. Temonen myös ohjaa yhtyeen Pahempi toistaan -musiikkivideon.