Chorale : Sade

Singlet · Stara.fi

Chorale on yksi monista netin kautta suuren yleisön tietoisuuteen nousseista kotimaisista bändeistä. Yhtyeen Univiidakko oli ihan kelpo tavaraa. Nyt tulee jatkoa sinkulla Sade.

Ensimmäiseksi biisistä tulee mieleen Barthezzin taannoinen On The Move. Fiilis menee kuitenkin pian ohi, mutta toistuu kertosäkeen alkaessa. Soundit aiheuttavat ison pettymyksen. Tämähän kuulostaa demolta, ei valmiilta biisiltä. Soundit ovat jääneet selvästi 90-luvun puolenvälin tasolle, ikävä kyllä.

Kunnollinen studio ja ammattimainen masterointi tekisi tällekin biisille terää, sillä itse biisissä ei ole mitään vikaa ja naisvokaalit ovat ihan menevän kuuloisia. Niitä kuulisi mielellään myös lisää.

Kokonaisfiilis jää heikkojen soundien takia huonoksi. Biisi ei kertakaikkiaan toimi tunkkaisilla ja ajastaan jälkeen jääneillä soundeilla. Nykyisin ei kuitenkaan tarvitse miljoonien arvoista studiota saadakseen aikaan ns. normien mukaista soundia… Varsinkin biitti on todella halpiskamaa.

Core Remix on hyvää settiä, ja varsinkin biisin puolivälissä oleva breikki toimii erittäin hienosti. Juha Kiili Remix on yllättäen suorastaan mättörockia. Hyvä ja erikoinen idea, jossa ei ole menty yli siitä missä aita on matalin.

Paras soundi on Teemu Rimpisen käsialaa olevassa Nitrodemus Remixissaä, joka on kaunis slovari. Mukana on monia tunnettuja kliseitä, mutta viis siitä, jos versio toimii. Vokaalit on tosin miksattu aivan liian alas.

Koska myös remiksien soundi oli tunkkaista puuroa, syyllinen voi löytyä myös amatöörimäisen masteroinnin puolelta. Mene ja tiedä… Ei tätä voisi discoissa soittaa, sillä soundin ero muihin biiseihin on liian suuri. Sinkun kansitaiteesta tulee plussaa.

Yhtyeen levy julkaistaan ensi vuoden alussa. Toivottavasti silloin soundeihin ja erityisesti masterointiin on panostettu.

Pisteet 1/5