Reetaleena : Sun on turha

Singlet · Stara.fi

Reetaleena on tuorein tosi-tv:n popparikisoista ponnistanut artisti. Monista muista yrittäjistä Reetaleena eroaa sillä, että hän säveltää ja sanoittaa itse kappaleensa. Ilmeisesti myös tulevalle albumilleen.

Reetaleenan esikoissingle Sun on turha kuulostaa aluksi raflaavalta ainakin taustojen suhteen. Rankkaa r&b-soundia. Lauluosuuksien alkaessa mieleen tulee kuitenkin jotain ihan muuta. Jotain klassiseen musiikkin ja 50-luvulle vivahtavaa. Ehkä liian ”teatterimaista” 2000-luvulle. Pianobaari-meisinkiä. Mene ja tiedä.

Fiilis menee kuitenkin pian ohi kun päästään kertosäkeeseen saakka. Sen melodia toimii ihan mukavasti ja vastaa hyvin ensivaikutelmaa rankemman soundisesta r&b-popista. Kertosäettä seuraa taas b-osassa vanhanaikainen vokaaliosuus, josta kuitenkin noustaan onneksi nopeasti kertosäkeeseen.

Biisin puolivälin c-osassa tulee jo rankempaa soundia, ja laulukin on vedetty muroiksi. Kuulostaa hyvältä. Kun lyriikoihin ehtii kiinnittää huomiota, joutuu toteamaan, että ne ovat aika tyhjänpäiväistä jorinaa.

Biisi on ihan ok kamaa ensimmäiseksi sinkuksi. Mitään hittiä tästä ei kuitenkaan saada. Tuleva albumi voi tuoda mukanaan toki jotain mielenkiintoisiakin biisejä.

Pisteet 1/5