Kylä

Elokuvat · Stara.fiKuudes aisti ja Signs -elokuvien tekijältä on lupa odottaa edellisten teosten veroisia thrillereitä. Toisaalta mestarienkaan työt eivät aina ole mestariteoksia. Näin on käynyt tällä kertaa M. Night Shyamalanin leffalle.

Kylä (The Village) on ponneton ja välillä jopa tylsä tarina tiiviistä kyläyhteisöstä, joka yrittää elää elämäänsä, vaikka läheisissä metsissä asuu kammottavia olentoja. Tarina on kyllä jännittävä, mutta ei missään tapauksessa esimerkiksi Signs-leffan veroinen, vaikkakin samoja keinoja on käytetty myös tässä elokuvassa.

Casting on yhtä poikkeusta lukuunottamatta onnistunut. Joaquin Phoenix toimii hienosti rauhallisena, mutta rohkeana päähenkilönä. Iloisin yllätys on toisessa pääosassa oleva Bryce Dallas Howard, joka esittää sokeaa ja kaunista nuorta naista, Ivy Walkeria.

Sivuosassa nähdään Adrian Brody, joka esittää jälkeenjäänyttä Noahia. Hän on leffan heikoin lenkki, ja itse asiassa koko roolihahmo on suorastaan ärsyttävä.

Yksi leffan tunnelman pahimmista ongelmista on kuitenkin sen musiikissa. Musiikki on välillä anteeksiantamattoman kevyttä ja tökeröä, eikä liity juurikaan kuvakerrontaan. Ties miltä cd-levyltä musiikki on leffaan napattu. Myös käsikirjoitus on puisevan tylsä lähes loppuun saakka. Juonenkäänteitä ei juurikaan ole ja tarinan kuljetus tökkii.

Leffan loppua kohti jännitys tihenee hiukan, mutta se ei riitä pelastamaan tunnelmaa. Toivottavasti tämä leffa oli Shyamalanin ”maanantaikappale”, ja seuraava raina on taas kelpo tavaraa.

Genre: Trilleri (K15)

Ohjaaja: M. Night Shyamalan

Pääosissa: Joaquin Phoenix, Bryce Howard, Adrien Brody, William Hurt, Sigourney Weaver, Brendan Gleeson

Kesto: 1h 50min

Ensi-ilta: 10.9.2004

Pisteet 2/5