Urbaanilegenda : Rivien välistä

Albumit · Stara.fi

Jyväskyläläinen Urbaanilegenda on vihdoin saanut ulos ensimmäisen ”oikean” levynsä. Pari vuotta sitten julkaistiin yhtyeen omakustanne, joka nousi nopeasti hiphop-genren hitiksi mm. Klubilla-biisillä.

Uusi Rivien välistä -levy edustaa yleisesti ottaen tummaa hiphop-soundia. Välillä synkistellään, ja välillä mennään vauhdikkaammin. Soundipuoli pysyy koko ajan kundien hanskassa, onhan puikoissa mm. Joniveli. Muita yhtyeen kundeja ovat Aikapommi ja Kasanova.

Levyn intro 1. luku toimii heti massiivisesti elokuvamaisilla soundeilla. Levyn kohokohtiin kuuluvat myös Totinen paikka, Reppaa niinku mä ja Taulu. Myös ensimmäinen single Päästä irti kuulostaa ihan toimivalta. Vierailijoina levyllä kuullaan mm. VilleVille, Toinen Kanava ja Laura Malmberg.

Urbaanilegendan soundi on tällä levyllä aiempaa asiallisempaa, kun poikamainen kikkailu ja hauskanpito on jäänyt matkan varrelle – ikävä kyllä. Tämäkin matsku toimii ihan mukavasti, mutta vanhempi matsku vieläkin paremmin ainakin bileosastolla. Lyriikoissa Urbaanilegenda pesee monet genrekumppaninsa.

Yhtyeen taustat tuntevalle levyn viimeinen raita Toivoo on edustaa vakavampaa tavaraa. Siinä ehkä syy levyn vakavalle tyylille.

Pisteet 3/5