Boltsit pelissä – Dodgeball

Elokuvat · Stara.fi

Yhdysvalloissa huiman suosion saanut hullutteluelokuva Dodgeball tulee ehkä muuttamaan jopa koulun liikuntatuntien sisältöä. Vanha kunnon polttopallo saa tässä naurettavan hauskassa leffassa aivan uuden merkityksen.

Peter La Fleur (Vince Vaughn) omistaa pienen kuntosalin, joka on vararikossa. Homma on perustunut bisneksen sijaan enemmänkin kaverisuhteille, joten kassa on tyhjä. Jotta La Fleur ystävineen säilyttää salinsa, heidän pitää hankkia nopeasti 50.000 dollaria.

Kumppaneiden niskassa on mega-egoinen, oman jättikuntosalinsa keulahahmo, White Goodman (Ben Stiller), joka haluaa murskata pienen salin, ja näin vahvistaa asemiaan ja omaa egoaan.

Homma alkaa näyttää jo epätoivoiselta, kun hätiin tulee laji nimeltä Dodgeball. Mestaruuskisat ovat tulossa ja palkintona on 50.000 dollaria riihikuivaa käteistä. Tässäkö on kuntosalin pelastus? Ehkä, mutta ensin pitää kasata voitokas joukkue…

Vastassa ovat lajin parhaat osaajat ja verenhimoisimmat joukkueet. Tietenkin myös Goodman kokoaa oman joukkueen, jonka tarkoituksena on vain tuhota La Fleurin joukkueen mahdollisuudet voittoon. Homma alkaakin näyttää tuhoon tuomitulta.

Ben Stiller tekee jälleen kerran loistavan roolisuorituksen vähemmän fiksuna egoistina. Muita isoja nimiä ei pääosissa nähdäkään, mutta cameo-rooleissa sitäkin enemmän.

Ruudussa vilahtavat muutamien sekuntien rooleissa mm. David Hasselhoff, Chuck Norris, pyöräilijä Lance Armstrong ja William Shatner. Yhdessä pääosassa, ja joukkueen tärkeänä tukena, nähdään erehdyttävästi Anna Erikssonin näköinen Christine Taylor.

Dodgeball on maineensa veroinen hauskuttaja. Leffan juoni ei ole kovin kaksinen, mutta sillä ei ole merkitystä, kun kaikki palaset ovat muuten kohdallaan. Tässä on hulluttelua koko rahalla. Suomessa leffa on nimetty hieman hassusti Boltsit pelissä – Dodgeball, ja leffa saa ensi-iltansa 15. lokakuuta.

Genre: Komedia (K11)Ohjaaja: Rawson Marshall ThurberPääosissa: Ben Stiller, Vince Vaughn, Christine Taylor, Rip Torn, Joel MooreKesto: 1h 33min

Pisteet 4/5