Jane : Perhonen

Albumit · Stara.fi

Popstars2-kisassa kasattu Jane julkaisi esikoislevynsä negatiivisessa ilmapiirissä. Kilpakumppani Indx floppasi täydellisesti, eikä Janelta odotettu kovinkaan suuria. Tyttönelikon albumi on kuitenkin selvästi laadukkaampaa tavaraa kuin kilpailijansa.

Valvon -aloitusraidan vahvuus on kertosäkeessä ja sen jälkeisissä ”ulinoissa”. Melodia jää helposti päähän soimaan. Myös laulukikkailut ja stemmat on saatu studiossa toimimaan paremmin kuin Popstars-ohjelmassa.

Perhonen on Janen kruununjalokivi, joka jää mieleen kuin purkka tukkaan. Hittipotentiaalia siis löytyy. Entinen on itämaisia tunnelmia sisältävä, kaunis slovari. Eteerinen tausta toimii ja tunnelma on muutenkin rauhoittavan lempeä.

Ei tänään on tyylikäs r&b-biisi, joskin kertosäe menee hivenen liiaksi halpiksen puolelle. Säkeistössä palataan taas erittäin tyylikkäälle linjalle. Kaikki tai ei mitään menee säkeistöissä välillä jo 90-luvun housesoundien puolelle.

Lyriikoiden osalta levy on genrensä mukaista peruskamaa. Suhteita, rakkautta ja muuta mukavaa. Soundien osalta tässä ollaan tuoreissa tunnelmissa ja mukana on paljon mm. trancepuolelta lainattuja kikkoja.

Nelikon äänet sopivat hyvin yhteen ja laulutaitoa kyllä löytyy. Levy yllättää kevyellä r&b-osastolla ja erityisesti tyylikkäillä soundeilla. Kokonaisuutena Perhonen on selvästi mainettaan parempi levy.

Pisteet 3/5