Kapasiteettiyksikkö : Usko parempaan

Albumit · Stara.fi

Kapasiteettiyksikkö palailee uuden levyn kanssa. Usko parempaan on aiemmista Kapasiteetin levyistä poiketen tummaa soundia. Tummaa osastoa löytyy vokaaleista ja aiempaa vakavammista lyriikoista.

Yhtyeen fanit saavat jo intron aikana rytmihäiriöitä, mutta kakkosviisu näyttää jo oikean suunnan. Elastisen tuottama Kato mua on synkkäsoundinen, mutta tarttuva biisi. Taustan sähköskitta täydentää fiilistä. Niit on jokapuolel biisissä lapsikuoron lallatus toimii hienosti ja kantaa koko biisin ajan.

Kierteet alkaa 70-luvun fiiliksissä ja jatkuu melodisissa kasarimeiningeissä. Hieno biisi. Levyn puolivälin tiimoilla valutaan liiankin synkkiin vesiin, mutta loppua kohti fiilis taas hiukan piristyy. Pahan pastorin vierailu Saarna -biisissä on hervottoman hauskaa itseironiaa.

Älä nyt ottaa massiivisen otteen, joka tosin hiipuu nopeasti Lähdössä synkistelyyn.

Soitappa mulle biisin kertosäkeessä vierailee Jenni Vartiainen. Max’C feattaa biisissä Maailmankirjat, jonka taustan nopeutettu vokaaliosuus kuulostaa hyvältä ja lyriikka on, tuota hmm.., aika jees. Ceebrolistics, eli Serkkupojat vierailevat Kaiken tän jälkeen -biisissä.

Kapasiteettiyksikkön levy täyttää odotukset. Levyn soundit ovat kohdallaan ja tätä kuuntelee mielellään. Moni varmasti vierastaa ensialkuun tummaa soundia, mutta se sytyttää ennemmin tai myöhemmin. Pisteitä tulee 3.5, joka pyöristetään neloseen.

Pisteet 4/5