PMMP : Kovemmat kädet

Albumit · Stara.fi

PMMP:n ensimmäinen levy sisälsi monta hittiä. Uuden levyn ensimmäinen sinkku Päiväkoti on hieno kappale, jossa kuullaan uutta raikasta PMMP-soundia. Varsinkin biisin erikoiset laulujen rytmitykset ja kaunis melodia toimivat upeasti.

Uuden levyn nimi- ja aloitusraita Kovemmat kädet kuulostaa lähinnä kauniilta kansanlaululta. Laulun rytmitykset ovat erikoisella tavalla toimivat. Ainakaan tässä ei mennä yli siitä missä aita on matalin. Pelissä on selvästi kunnianhimoa – ja osaamista. Ainakin tytöt osaavat laulaa.

Useammassakin kappaleessa tulee mieleen Ultra Bran tyyli. Sekä rytmityksistä, soundeista että sanoituksista. Välillä mennään toki paljon räväkämmissä punk-tunnelmissa, esimerkiksi Mummola ja Matoja -biiseissä.

Kokonaisuutena Kovemmat kädet on erikoisen kuuloinen, erilainen levy. Vaikka se edustaa positiivisella tavalla raikasta tuotantoa, voi se silti olla suomalaiselle perusyleisölle hieman liiankin erikoinen.

Rusketusraidat -kappaleen energiaa ei tältä levyltä enää löydy, mutta vaihtelevaa ja räväkkää kuultavaa se silti on.

Pisteet 2/5