The Black Eyed Peas : Monkey Business

Albumit · Stara.fi

The Black Eyed Peas teki läpimurron jo esikoisalbumillaan, mutta sittemmin yhtye on noussut yhdeksi maailman parhaista r&b-yhtyeistä. Tuore Monkey Business -albumi on hieno kokonaisuus, jossa mennään kieli poskessa, mutta silti äärimmäisen laadukkaasti.

Levyn aloitusraidassa mennään Misirlou-lainan ryydittämänä Tarantinon maisemissa. Levyn ensimmäinen sinkkulohkaisu Don’t Phunk With My Heart on jo nyt yksi kesän kuumimpia hittejä. Justin Timberlaken feattaama My Style on tylsä täytebiisi.

Don’t Lie -kappaleen parasta antia on taustalla soiva kaunis kitarariffi. Fergie on tässä biisissä parhaimmillaan ja kokonaisuus on leppoisan kaunista kuultavaa. Hieno biisi. My Hump kulkee The 2 Live Crewin jalanjäljillä. Gone Going on everlastmanen hiphopin ja bluesin välimuoto.

Vierailijoina kuulaan Timberlaken lisäksi myös Sting, John Johnston, Cee-Lo ja Q-Tip ja soulin kummisetä James Brown. Varsinkin Brownin osuudet sykähdyttävät kappaleessa They Don’t Want Music.

Union -kappale on cover Stingin Englishman In New York -hitistä, ja mukaan on saatu myös itse Sting. Hieno versio hienosta biisistä.

Kokonaisuutena albumi oikein viihdyttävää r&b-paahtoa, jossa biisikattaus on monipuolinen. Biiseissä on energiaa ja soundit kohdallaan. Fergien ääni muokkautuu biisikohtaisesti tunnelmaan ja on yllättävän joustava eri tyylisissä kappaleissa. Levyn kansissa olevat bändin raiderit ovat hauskaa luettavaa.

Maailmankiertueen jälkeen yhtye suuntaa eri teille, ja ainakin Fergie on tekemässä soololevyä. Määrittelemättömän pituisen tauon jälkeen yhtye on palaamassa yhteen, Fergie kertoi Stara.fi:n haastattelussa. Lue koko haastattelu tästä.

Pisteet 5/5