Mario : Turning Point

Albumit · Stara.fi

Teinisensaatio Marion tuore Turning Point -albumi alkaa raidalla, joka ei jätä epäselväksi miehen ikää. Vasta 18-vuotias Mario on noussut nopeasti soulin kärkikaartiin. Levy ei jätä myöskään epäilystä siitä, ettei Mario hätyyttelisi jo Usherin ja R.Kellyn paikkaa soulin megatähtenä.

Tuskin monikaan uskoi pari vuotta sitten, että pikkupojasta kasvaisi karismaattinen, valkoiseen pukuun pukeutuva ja sulavakäytöksinen tähti näin nopeasti. Vielä kun nuoren miehen musiikki on äärimmäisen laadulla tuotettua, niin tähti on valmis syttymään.

Parhaiten levyn raidoista tunnetaan upea Let Me Love You -hittislovari, joka tulee soimaan vielä vuosien päästä limudiscoissa ja radiokanavilla. Biisistä mukana on myös vauhdikkaampi remix-versio, jossa vierailee Jadakiss ja T.I.

Could’t Say No jatkaa laimealla ja jopa tylsällä tunnelmoinnilla, mutta onneksi Boom! nostaa tunnelman taas biletasolle päivän hittisoundeja lainaten. Suomalaiseen makuun levyllä voi olla hieman liiaksi slovari-soulia eikä mukana ole toista Let Me Love You:n kaltaista slovarihittiä. Like Me Real Hard on aika lähellä tätä.

Girl I Need menee jo hieman lastenlaulun puolelle lällätyksineen, mutta Call The Cops pelastaa taas tilanteen. Biisijärjestys on ainakin tarkkaan mietitty.

Sinkkunakin julkaistu Here I Go Again on levyn parhaita raitoja ja mahdollinen hitti. Samaan sarjaan kuuluu vauhdikas bonusraita C’Mon, jossa lainataan 90-luvun soundeja. Hieno tanssibiisi.

Hiphop-tyylisesti mukana on tietenkin myös tekstimainontaa. Ihan McDonald’s -kampanjan tasolle ei ole kuitenkaan alennuttu, mutta urheilutossuja mainostetaan biisin nimessä saakka. Sell Out.

Turning Point -levy sisältää suhteellisen paljon hyviä biisejä, eli ns. täytebiisejä mukana on vain muutama. Stara.fi veikkaa, että tässä on yksi vuoden parhaista r&b/soul-levyistä, joka tulee löytymään varsinkin naispuolisten kuluttajien levyhyllyistä.

Pisteet 4/5