Lord Est : Päivät töissä

Albumit · Stara.fi

Kesän kuumimpiin kuuluvan Hellä ori -hitin tehneen tamperelaisen Lord Estin Päivät töissä -albumi on miehen uran toinen täyspitkä levy. Levyjen välissä miestä on toki kuultu vierailemassa useammassakin hiphop-projektissa. Dancehall-reggaen sanansaattaja on saanut kasaan hienon albumin, joka nostaa kesäfiilistä kiitettävästi.

Levyn kappaleet on tehty jo pari vuotta sitten, ja studioonkin mies suuntasi jo viime vuoden keväällä.

Mariskan feattaama Hellä ori onkin jo kaikille tuttu tarttuva kesärallatus, mutta levyltä löytyy myös paljon muitakin erittäin kesäisiä raitoja. Levyltä ensimmäisenä lohkaistulla Heristä nyrkkii -sinkulla vierailee Ezkimo. Rauhallisempaa settiä edustaa Fiiliksen mukaan, joka sopii vaikkapa taustamusiikiksi beachille.

Ragasta tangoon -biisin soundit menevät hieman turhan syviin vesiin, mutta onneksi tummasta tunnelmasta noustaan nopeasti. Tummissa vesissä ui tosin myös Suomalainen sopeutuu.

Levyn paras bileraita on ehdottomasti Häh! Tä!, jonka rullaava biitti ja suorastaan loistavat soundit saavat jo sellaisenaan hyvälle tuulelle. Lordin ja kumpaneiden vokaalit lisäävät energiaa niin, että lopputuloksena on selvästi viiden tähden viisu.

Päivät töissä -albumilla tunnelma vaihtelee positiivisesta bilemusiikista synkkiin soundeihin, joten skaala on aikamoinen. Mikäli tummaa osastoa olisi hieman karsittu, olisi levy ollut viiden tähden kokonaisuus.

BTW: ”Tytöt tahtoo hellän orin, ne ei tyydy pelkkään kaniin…”

Pisteet 4/5