Apple julkaisi odotetun video-iPodin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Apple julkaisi myöhään keskiviikkoiltana jälleen uuden iPodin. Uuden sukupolven iPodilla voidaan musiikin kuuntelun ja valokuvien katselun lisäksi katsella nyt myös videokuvaa, kuten musiikkivideoita, videopodcasteja, kotivideoita ja vaikkapa televisio-ohjelmia 2,5 tuuman värinäytöltä.

Uutta iPodia on saatavana 30Gt ja 60Gt malleina, joten suurempaan mahtuu jopa 15.000 musiikkikappaletta, 25.000 valokuvaa tai 150 tuntia videokuvaa. 30Gt soittimen hinta on 329 euroa ja 60Gt soittimen 449 euroa.

– Uusi iPod on kaikkien aikojen paras musiikkisoitin, se on 30 prosenttia ohuempi ja siinä on 50 prosenttia enemmän tallennustilaa edeltäjäänsä verrattuna. Tästä huolimatta se on saman hintainen, ja sen 2,5 tuuman värinäytöllä voidaan toistaa vaikuttavaa videokuvaa, Applen toimitusjohtaja Steve Jobs hehkutti uutuutta.

Jobs veikkasi samalla, että uudesta iPodista tulee nopeasti maailman suosituin kannettava videolaite.

Samalla Apple julkaisi uuden version maailman suosituimmasta musiikkikaupasta ja -playeristä, iTunesista. iTunes 6 tukee myös uutta iPodia, ja siihen onkin tarjolla jo noin 2.000 musiikkivideota, kuusi lyhytelokuvaa ja viisi televisiosarjaa, kuten Lost ja Desperate Housewives.

Suuremman laitteen akun luvataan kestävän jopa 20 tuntia musiikinkuuntelua. Laitteet tulevat myyntiin ensi viikolla.