Idols-formaattikiista sovittiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pop Idol ja American Idol -ohjelmien kehittäjä Simon Fuller ja ohjelman entinen juontaja Simon Cowell ovat sopineet kiistansa ohjelmaidean varastamisesta.

Fuller vaati vuonna 2004 alkaneessa kiistassa Cowellilta 180 miljoonan dollarin korvauksia, koska katsoi, että Cowell oli varastanut Idols-ohjelman idean omaan X-Factor -ohjelmaansa. Kiista sovittiin ilman oikeudenkäyntiä, kun asian oikeuskäsittelyä oli siirretty jo pariin otteeseen.

Entinen Spice Girlsin manageri Fuller ja Cowell eivät ole paljastaneet sopimuksen sisältöä.

– Olemme tyytyväisiä asian ratkaisuun. Ihmisten mielestä vihamme toisiamme, mutta todellisuudessa olemme ystäviä, Cowell kertoi.

Cowell on tähän mennessä saanut Idol-ohjelmien tuomaroinnista yli viisi miljoonaa euroa tuotantokaudessa. Tuottajakaksikko on ilmoittanut yhdistävänsä mahdollisesti vielä voimansa ja tekevänsä tulevaisuudessa yhteistyötä.

– Kun minä ja Simon kohdistamme energiamme samaan asiaan, voimme saavuttaa mahtavia tuloksia. Uskon, että tuotamme vielä maailmanjaajuisia hittisarjoja, Simon Fuller kertoi.

Joidenkin julkisuuteen tihkuneiden tietojen mukaan sopimus velvoittaisi Cowellia olemaan mukana vielä viidessä seuraavassa American Idol-ohjelman tuotantokaudessa.