Musiikkia elokuvasta Matti

Albumit · Stara.fi

Matti -elokuva on valloittanut elokuvateatterit ja pian elokuvan musiikki soi myös cd-soittimissa. Musiikkia elokuvasta Matti on kokoelmalevy, jossa on mukana elokuvassa kuultavia kappaleita. Samalla se on mainio kooste kotimaista rockia vuosien varrelta.

Levyn aloittaa Timo Kotipellon versio kappaleesta Lennä Nykäsen Matti, joka on samalla myös elokuvan tunnussävel. Luonnollisesti myös Matti Nykänen on päässyt mukaan levylle. Nykäsen tuotannosta mukana on peräti kolme kappaletta. V-Tyyli, Yllätysten yö ja Samaa nauhaa saavat elokuvan jälkeen uuden merkityksen.

Niin sanotuista oikeista kappaleista levyllä kuullaan hyvin valittu kooste Nykäsen elämään tavalla tai toisella liiittyviä kappaleita. Mukana ovat Popedan Sukset, Eppu Normaalin Poliisi pamputtaa ja Popedan Kuuma kesä.

Levyn loppupuolella kuullaan myös elokuvassa nähtävä Kari Hietalahden, eli Aaron Sledgehammerin esittämä On Hetki.

Ulkomaista osastoa edustavat Rainbow sekä levyn päättävä Europen The Final Countdown, joka lienee valittu mukaan myös muista kuin täysin musiikillisista syistä. Matti-kokoelma on varmasti karvanoppaescorttien vakiokamaa seuraavat puoli vuotta.

Pisteet 3/5