Dallas Superstars : Higher State

Albumit · Stara.fi

Yksi Suomen tiukimmista tanssiakteista, Dallas Superstars, palaa areenoille uudella Higher State -albumillaan. Tuplalevy sisältää kymmenestä biisistä tavallisen version ja kakkoslevyllä vielä pidempiä versioita vaikkapa dj-käyttöön. Lisäksi mukana on viiden kappaleen musiikkivideot.

Jaakko JS16 Salovaara ja Heikki Liimatainen ovat loihtineet todella toimivan tanssilevyn, joka jatkaa tuottajaduon perinteitä laadukkaan suomalaisen konemusiikin standardina.

Levyn aloittava Higher on keskinkertainen perusraita, joka ei juuri säväytä. Kakkosraita Ready To Rock tuo jo eloa albumille ja viuluosastolla mukavasti fiilistelevä melodinen tanssipakkaus rullaa oikein mainiosti. Hieman enemmän eloa olisi tosin tähänkin toivonut.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Fine Day on jo loistokamaa. Vuonna 1992 julkaistu Opus III:n trancehitti kuulostaa kierrätettynä vähintään yhtä hyvältä kuin alkuperäinen. Elena Madyn vokaalit kruunaavat muutenkin upean raidan. Tässä on takuuvarma tanssihitti.

Like A Superstar kulkee hieman tummemmissa vesissä. Rap-lyriikoilla ryyditetty raita yhdistelee onnistuneesti useita erilaisia soundimaailmoja ja hakee tunnelmaa myös 2000-luvun alun koneteemoista. Tyylikäs biisi, joka saa pisteitä omaperäisyydestä.

Subliminal nostaa energiatasoa ja saa jalan tamppaamaan jo ensi sekunneista saakka. Tausta toimii mainiosti ja Elena Madyn vokaalit toimivat jälleen takuuvarmasti. I Just Feel Like on ammentanut tunnelmia vokaalihousesta, mutta muilta osin se on täysiverinen tanssiraita.

Love Me on puolestaan electrohousen ja kevyen trancen hybridi, johon on haettu selvästi tunnelmia 80-luvun puolelta.

Houseraita Fiesta Loca kulkee biittipuolella korkealla, mutta rauhoittelee menoa hieman soundiosastolla. Joku voisi kutsua tätä energiseksi bailuhouseksi. Biisin loppupuolella mukaan tuleva housepiano saa ihon kananlihalle. Todellista old schoolia! Mahtava kappale!

Levy vain paranee loppua kohti, kun Stringer räjäyttää potin darudemaisella soundilla ja energialla. Kun mukaan astuu vielä The KLF-tyylinen pianohehkuttelu ja viulu, tanssifiilis nousee kympin asteikolla vähintään yhteentoista! Todella upea tanssiraita tämäkin.

Ykköslevyn musiikkiosuuden päättää tehokkaan energiapurkauksen jälkeen tunnelmaa rauhoitteleva The Future. Kappale on electropaketti, johon onkin hyvä päättää muuten kovin vauhdikas albumi.

Dallas Superstarin Higher State yllättää monimuotoisuudellaan. On hienoa, että levylle oli saatettu myös hieman rauhallisempia soundeja pelkän energisen tanssimätön lisäksi. Kokonaisuutena levy on erittäin onnistunut ja siltä tullaan lohkaisemaan vielä monta tanssihittiä.

Pisteet 5/5

Uusimmat