Basic Instinct 2

Elokuvat · Stara.fi

Alastomuuskohun saattelemana ensi-iltaan saapunut Basic Instinct -elokuvan jatko-osa on edeltäjänsä tavoin psykologinen trilleri, jossa rikoskirjailija Catherine Tramell (Sharon Stone) sekoittaa miesten päät. Tällä kertaa tapahtumapaikkana on San Franciscon sijaan Lontoo, mikä tuo hieman raikkautta muuten kovin samanlaiseen käsikirjoitukseen.

Oikeuspsykiatri Michael Glass (David Morrissey) saa Tramellin arvioitavakseen, kun tätä epäillään murhasta. Lausunnon jälkeen kirjailija pääsee vapaaksi takuita vastaan ja hakeutuu Glassin potilaaksi. Perinteiseen tapaan Tramell kietoo miehen pikkusormensa ympärille ja tuhoaa hänen elämänsä pala palalta, murha murhalta.

Mukaan astuu vielä lain molemmin puolin liikkuva Scotland Yardin rikoskomisario Roy Washburn (David Thewlis), jolla on pelissä myös kova halu naulita kirjailija keinolla millä hyvänsä. Katsoja joutuu roolihenkilöiden tapaan muuttamaan käsitystään tapahtumien kulusta useaan otteeseen. Kuka puhuukaan totta?

Jatko-osan tekijät tuntuvat tarttuneen hieman turhan hanakasti ensimmäisen osan tunnetuimpaan kohtaukseen, jossa Catherine Tramellia kuulustellaan. Ensimmäisen elokuvan varjo häilyy koko ajan jatko-osan yllä ja leffa onkin lähinnä vanhan toistoa.

Basic Instinct 2 viittaa edeltäjäänsä enemmän seksiin ja pyrkii ratsastamaan sillä juonen puutteiden yli. Loppua kohti laimea tunnelma kuitenkin tiivistyy kuin pisaroiksi, jotka putoavat valkokankaalle yksi toisensa jälkeen tunnelmaa tiivistäen. Mystiikka ja jännitys säilyvätkin loppuun saakka hyvin.

Sharon Stone ei ole enää parhaimmillaan seksikkäänä ja manipuloivana vamppina, mutta miespääosassa nähtävä David Morrissey tekee hienon roolityön. Basic Instinct 2 on perinteinen jatko-osa, joka ei tarjoa juuri enempää kuin edeltäjänsä.

Genre: Trilleri (K15)Ohjaaja: Michael Caton-JonesPääosissa: Sharon Stone, David Morrissey, Charlotte Rampling, David Thewlis, Hugh Dancy, Iain Robertson, Stan CollymoreKesto: 1h 56minEnsi-ilta: 7.4.2006

Pisteet 3/5