Cameron Diazin alastonkuvat turvassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Oikeustaistelu näyttelijä Cameron Diazin alastonkuvista on ohi. Näyttelijä voi nyt huokaista helpotuksesta, kun hän voitti jutun valokuvilla kiristänyttä valokuvaaja John Rutteria vastaan.

Diazin tiedottaja Brad Cafarelli vahvisti perjantaina, että Los Angelesin tuomioistuin on määrännyt kuvat ja videon myyntikieltoon. Lisäksi Rutter joutuu ehkä maksamaan Diazin oikeudenkäyntikulut.

– En ole häpeissäni kuvista. Kuvat eivät sinällään ole vastenmielisiä, sillä rintani näyttävät niissä hyviltä. Kuvat eivät ole pornografisia, Diaz kertoi ensimmäisessä oikeudenkäynnissä yli vuosi sitten.

Kuvat oli otettu jo viisitoista vuotta sitten, eli vuosia ennen näyttelijättären läpimurtoa valkokankaalla. Diaz haastoi kuvaajan oikeuteen kaksi vuotta sitten kiristyksestä ja kuviensa ja nimensä luvattomasta kaupallisesta käytöstä.

Rutter kiristi Diazia ostamaan omat kuvansa 3,3 miljoonalla dollarilla. Kun Diaz ei suostunut kiristykseen, kuvaaja kauppasi valokuvia lehdille viidellä miljoonalla dollarilla. Kuvaaja syytti puolestaan Diazia oikeudessa sopimusrikkomuksesta ja huijauksesta ja vaati 10 miljoonan korvauksia.

Kuvia ja videota ei saatu takaisin, mutta tuomari kielsi niiden myymisen, käyttämisen ja lisensioinnin. Kuvaaja John Rutter suorittaa parhaillaan kiristyksestä saamaansa neljän vuoden vankeustuomiota.