Michael Jackson selviää jättiveloistaan?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suurissa rahavaikeuksissa oleva poptähti Michael Jackson voi sittenkin saada raha-asiansa kuntoon. Nyt tähti on kertonut neuvottelevansa parhaillaan rahakkaasta sopimuksesta, joka estäisi hänen vararikkonsa, New York Times uutisoi eilen.

Lehden mukaan Jackson joutuisi sopimuksen mukaan myymään Sonylle puolet omistamistaan artistien kappaleiden oikeuksista. Mukaan kuuluisivat myös erittäin arvokkaat Beatles-yhtyeen hitit sekä Elvis Presleyn ja Bob Dylanin musiikkia.

Tällä hetkellä Sony ja Jackson omistavat molemmat puolet katalogista, jonka kokonaisarvo on jopa miljardi dollaria. Michael Jackson osti oman puoliskonsa pilkkahintaan vuonna 1985, jolloin hän maksoi oikeuksista vain 48 miljoonaa dollaria.

Kyseinen katalogi, eli vanhojen kappaleiden oikeudet, ovat olleet pitkään Jacksonin omaisuuden kulmakivi. Nyt hän on kuitenkin joutunut suuriin taloudellisiin vaikeuksiin ja on tullut aika neuvotella myös hänen ”kruununjalokivestään”, joka on ollut vakuutena hänen jättilainoilleen.

Viime kuussa Jackson joutui sulkemaan Neverlandin Ranchinsa ja kauppaamaan jopa yksityisen eläintarhansa asukkeja.

Nyt Fortress Investment Group on tarjoutunut antamaan Jacksonille 300 miljoonan dollarin lainan edellisen 240 miljoonan lisäksi. Samalla popparille tehdään uusi takaisinmaksuohjelma. Jacko kykenee maksamaan lainat takaisin, jos hän myy Sonylle 25 prosenttia katalogistaan, The Times kertoo.

Tähän saakka Sony on tukenut rahallisesti Michael Jacksonia, koska tämän ajautuessa vararikkoon hänen osuutensa kappaleiden oikeuksista olisi myyty huutokaupalla.