Radiojuontajilla jättipalkkiot Britanniassa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Britannian yleisradioyhtiö BBC on joutunut kritiikin kohteeksi yhtiön maksamien tähtitieteellisten palkkioiden takia. BBC maksaa juontajilleen parhaimmillaan lähes 800.000 euroa vuodessa.

Radiotähti Chris Evans saa ohjelmastaan palkkaa vuodessa noin 780.000 euroa. Jonathan Ross tienaa 766.000 euroa ja Steve Wright 636.000 euroa vuodessa. Palkkakuopassa kituva Michael Parkinson tienaa viikottaisesta ohjelmastaan vuodessa vain 166.000 euroa, eli vanhan miljoonan, Daily Mirror raportoi.

BBC seuraa alalla vallitsevaa linjaa, sillä esimerkiksi Radio 2:n aamuohjelman juontaja Terry Wogan kuittaa vuodessa palkkaa 1,2 miljoonaa euroa, eli noin seitsemän miljoonaa vanhaa markkaa. Hän on ollut kanavan aamuohjelman suosittu radioääni jo vuodesta 1993 saakka. Ohjelmalla on lähes kahdeksan miljoonaa kuulijaa.

BBC ei ole vahvistanut lehden tietoja, mutta tutkii parhaillaan miten palkkatiedot päätyivät lehdelle. Pelkästään Chris Evansin palkka vastaa noin 4.500 lupamaksua, joten tietojen vuotaminen on aiheuttanut runsaasti kritiikkiä yleisradioyhtiötä vastaan.