Pink Floyd julkaisee extramateriaalia

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman legendaarisimpiin yhtyeisiin lukeutuva Pink Floyd julkaisee pian kirjan, televisio-ohjelman ja DVD:n. 10. heinäkuuta julkaistava Pulse 2DVD sisältää materiaalia viimeiseltä Pink Floyd Division Bell kiertueelta vuodelta 1994, ja se kuvattiin Lontoon Earls Court -areenalla, jolla yhtye esiintyi 14 peräkkäistä iltaa loppuunmyydyissä konserteissa.

Mukana on myös ennennäkemättömiä harvinaisuuksia kuten mm. Bootlegging the Bootleggers-osio. Keikkamateriaalia nähdään myös televisiossa, kun DVD-julkaisusta on koostettu televisio-ohjelma. Suomessa se nähdään MTV3 -kanavalla ensi maanantain ja tiistain välisenä yönä kello 00.10.

Pink Floyd on myös yksi popmusiikin historian arvoituksellisimpia yhtyeitä. Nicholas Schaffnerin kirjoittama Pink Floydin Odysseia -kirja kertoo yhtyeen oudon matkan rakkauden kesästä punkin vuoteen nolla ja edelleen ekstaasinappien aikaan.

Kirja valottaa kuinka Roger Waters, David Gilmour, Rick Wright ja Nick Mason soittivat muinaisen Pompeijin raunioissa ja kuinka syntyi yli kolmetoista vuotta myyntilistoilla pysynyt Dark Side of the Moon. Se kertoo lentävästä siasta Lontoon yllä ja siitä kuinka giganttinen The Wall -projekti repi yhtyettä yhä enemmän erilleen.