Nicolas Cage lahjoitti miljoonia lapsisotilaille

Viihdeuutiset · Stara.fi

Lord Of War -elokuvassa kansainvälistä asekauppiasta näyttelevä Nicolas Cage on lahjoittanut ihmisoikeusjärjestö Amnestylle kaksi miljoonaa dollaria, jolla järjestö voi perustaa entisiä lapsisotilaita auttavan rahaston.

Elokuvassaan Cagen häikäilemätön roolihahmo myy aseita kaikille halukkaille, ja joutuu välillä itsekin lapsisotilaiden maalitauluksi. Nyt Cage haluaa auttaa tosielämän nuoria sotilaita palaamaan normaalin elämän pariin.

Amnestyn mukaan varat käytetään entisten lapsisotilaiden kuntoutukseen, terveydenhoitoon ja psykologisiin palveluihin. Järjestön mukaan maailmalla taistelee noin 300.000 lapsisotilasta.

– Nicolas on työskennellyt väsymättä nostaakseen tietoisuutta lapsisotilaiden kohtaamista kauhuista ja ihmisoikeusloukkauksista. Arvostamme hänen anteliaisuuttaan, Yhdysvaltojen Amnestyn johtaja Larry Cox kertoo tiedotteessaan.

– Kuvittele kuinka ensin odotat lasta yhdeksän kuukautta. Sitten opetat hänelle kuinka pitää katsoa molempiin suuntiin ennen kadun ylittämistä tai opetat hänet lukemaan tai hyville tavoille. Sitten sotapäällikkö ojentaa lapselle aseen ja käskee tappamaan, Cage kertoi videotervehdyksessään.