Nelly Furtado : Maneater

Singlet · Stara.fi

Kanadalainen Nelly Furtado yllätti musiikkipiirit totaalisesti uudella punk-hop soundillaan. Kauniista r&b-viisuistaan tunnettu neitokainen jyrää nyt tanssilistojen kärkisijoilla tiukalla Maneater -singlellään, joka poikkeaa tähden aiemmasta tuotannosta kuin yö päivästä. Pääosin kiitos tästä lankeaa veteraanituottaja Timbalandille.

Kappale on uuden levyn ensimmäinen singlelohkaisu ja se nousi välittömästi niin radioiden kuin klubienkin soittolistoille. Biisissä on mukana myös Timothy ”Timbaland” Mosley. Kappale hakee selvästi tyyliään 80-luvun megatähdistä ja referensseinä lienee ollut ainakin Blondie, Madonna ja Eurythmics. Viimeksi mainitulta lienee haettu varsinkin soundipuolta.

Tarina kertoo, että kappaleen bassot olivat niin tuhdit, että ne sytyttivät tekovaiheessa studion kaiuttimet palamaan, minkä takia kappaleen tuotanto viivästyi parilla viikolla.

Kappaleen koukku on biitin lisäksi kertosäkeen mainio melodia. Biisistä on tehty myös Waata House Mix, mutta sitä ei Suomessa julkaistulta singleltä löydy. Onneksi myös radioversio toimii mainiosti! Nelly Furtadon Loose -albumi sisältää enemmänkin mainioita ja tuoreen kuuloisia tanssiraitoja.

Pisteet 5/5