Nelly Furtado : Loose

Albumit · Stara.fi

Nelly Furtado yllätti musiikkimaailman totaalisesti uudella punk-hop-soundillaan. Hempeästä neitokaisesta on tullut r&b-osaston suunnannäyttäjä samaan tapaan kuin on Madonna poprintamalla. Maneater -single nousi odotetusti tanssilistojen kärkeen ja kesän kuumimpien hittien joukkoon.

Levyn Afraid -aloitusraidasta lähtien muutos on melkoinen. Kappaleessa yhdistetään useita erilaisia 90-luvun teknosoundeja tuoreeseen r&b-pohjaan. Raikasta ja tyylikästä. Kappaleen vokaaleissa vierailee Attitude. Timbalandin feattaama Promiscuous yhdistää puolestaan mehukasta kasarisoundia paksuun biittiin. Glow astelee jo hitusen Pinkin reviirille.

Albumin biitit ovat erityisen tuhtia kauraa ja niihin on yhdistetty mitä erilaisimpia soundeja. Tanakat biitit alkavat kuitenkin pitkän päälle rasittaa, sillä hyvääkin voi olla liikaa. Onneksi Showtime keventää tunnelmaa oikeassa kohdassa. Do It yhdistelee ”Sinitta”-kasaria ja discoa ja All Good Things latinoa.

Levyn espanjankielisen osuuden No Hay Igual kolisuttaa taustoja turhankin paljon, mutta kertosäe toimii. Te Busque -slovarissa vierailee latinotähti Juanes ja lopputuloksena on levyn parhaita raitoja. Say It Right jatkaa hempeämmällä itämaisella otteella ja kappaleen melodia on takuuvarmaa hittikauraa! Upea biisi. Itämaisessa tunnelmassa menee myös tarttuva Wait For You.

Kokonaisuutena Loose on vuoden tyylikkäin r&b-albumi. Suurin kiitos uudesta soundista menee Timbalandille, mutta ennakkoluuloton Furtado ansaitsee myös hehkutuksensa.

Pisteet 5/5