Tom Cruise voitti kiistan nettiosoitteestaan

Viihdeuutiset · Stara.fi

Näyttelijä Tom Cruise on voittanut kiistan TomCruise.com -verkko-osoitteesta. Lähes kymmenen vuotta sitten rekisteröidyllä osoitteella on kiristetty Cruisea, mutta tähti ei ole suostunut maksamaan vaadittuja rahoja.

WIPO, eli World Intellectual Property Organisation, päätti maanantaina, että kyseistä osoitetta on käytetty harhaanjohtavasti ja vilpillisessä mielessä eräänlaiseen verkkopiratismiin ja osoitteessa lisäksi on myyty tuotteita ja palveluita, joilla ei ole sidoksia Tom Cruiseen. Osoitteen haltijaa kiellettiin käyttämästä jatkossa supertähden nimeä verkko-osoitteenaan.

Osoitteen rekisteröinyt internet-veteraani Jeff Burgar on aiemmin voittanut muutamia samankaltaisia kiistoja, kuten BruceSpringsteen.com ja KevinSpacey.com -osoitteet, mutta hävinnyt vielä useampia kiistoja. Hän on menettänyt esimerkiksi Celine Dionin, Pierce Brosnanin ja Michael Crichtonin nimistä muodostuneet osoitteet.