MP3-soittimien radiolähettimet viimein laillisiksi myös Suomessa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Pienitehoiset radiolähettimet ovat saaneet maailmalla jo suurta suosiota, koska niiden avulla esimerkiksi MP3-soittimien käyttäjät ovat voineet lähettää soittimen toistamaa musiikkia FM-radiotaajuuksilla lähimpään radiovastaanottimeen vaikkapa autossa tai kotona. Lähettimet ovat kuitenkin tähän saakka olleet Suomessa laittomia.

Staran saamien tietojen mukaan Viestintäviraston 3. elokuuta antaman määräyksen mukaan pienitehoiset lähettimet ovat viimein tulleet laillisiksi myös Suomessa. Määräyksen mukaan 86,5 – 108 MHz alueella toimivien korkeintaan 50 nW ERP tehoisten lähettimien käyttö on nyt sallittua.

Esimerkiksi Yhdysvalloissa ja Aasiassa on nykyisin myynnissä kymmeniä erilaisia lähettimiä, joista yksi suosituimmista on ollut iPodeihin liitettävä iTrip. Kyseisiä lähettimiä on ollut laittomuudesta huolimatta yleisesti käytössä jo vuosia myös Suomessa.