Holly Dolly : Dolly Song (Loituma : Ievan Polkka)

Singlet · Stara.fi

Suomalainen kansanmusiikkiyhtye Loituma on noussut kaikessa hiljaisuudessa kansainväliseen suosioon internetin kautta. Vuonna 1989 perustetun yhtyeen Ievan Polkka -kappale levisi ensin lukuisina animaatioina ja videoina YouTube.com palvelussa, josta kappaleesta tuli suorastaan kulttuviisu. Nyt suomalaisnelikon kappale on jo levytetty tanssiversiona.

Holly Dolly -esittäjän Dolly Song -single kierrättää suomalaisyhtyeen kappaletta uudessa dance-muodossa. Sääli vain, että kappaleen soundit ovat niin sanotusti kahden markan casiosta, minkä takia lopputulos kuulostaa pelkältä vitsiltä. Loituman kappaleesta olisi suhteellisen helposti saanut aikaan myös paljon laadukkaamman version. Holly Dollyn kappaleen idea on siis hyvä, mutta normaaliversioiden toteutus todella surkea.

Onneksi singleltä löytyy myös laadukkaampia remiksejä, jotka toimivat takuulla tanssilattialla. Kappaleen Jay Frog’s -version vokaalit on tarkoituksella saatu kuulostamaan Crazy Frogilta, mutta juuri tuo linja tuntuu jostain syystä toimivan maailmalla. Niinpä myös tästä viisussa on selvää hittipotentiaalia, vaikka se kuinka ärsyttäisi.

Singlen tekijätiedoista löytyvät myös alkuperäisen version tekijät Sari Kauranen, Anita Lehtola, Timo Väänänen ja Hanni-Mari Autere, joten teostomarkkaa tulee myös Suomeen, mikäli kappale menestyy.

Pisteet 3/5