Grand Theft Auto -pelistä Suomi-versio

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erittäin suositusta GTA Grand Theft Auto : San Andreas -pelistä on tulossa Suomi-versio, kun pelin lisäosaksi julkaistaan Suomi-modifikaatio. Peli tulee sijoittumaan Suomeen keskelle 90-luvun helteistä kesää.

Tiimin julkaiseman tiedotteen mukaan modissa tullaan näkemään aivan uusi pelialue, paljon uusia ajoneuvoja sekä uudistettu aselista. Nyt mukana ovat Suomi-teemaan liittyen myös pesäpallomaila, Jatimatik, Vesuri, Molotovin cocktail, Glock 17 -pistooli ja tietenkin myös legendaarinen Suomi-konepistooli.

Myös ajoneuvojen osalta pelissä nähdään suomalaisille tuttuja kulkuvälineitä. Pelaaja voi ajaa esimerkiksi Suzuki PV, Pappatunturi ja Tunturi Tiger -mopoilla, Toyota Hiacella, Ladalla, Kuplavolkkarilla, Toyota Corollalla, jääkoneella, Scanian paloautolla tai lentää Finnairin lentokoneella.

Lisäksi mukaan mahtuu viisi uutta radiokanavaa, joilla kuullaan lähinnä niin sanottuja teostovapaita artisteja, mutta mukaan mahtuu myös muutamia kaupallisia yhtyeitä, joista mainittakoon Children of Bodom, Nightwish, Sonata Arctica, Stella ja Timo Rautiainen & Trio Niskalaukaus.

Pelialue tulee olemaan Suomen muotoinen ja kooltaan suunnilleen kolmannes San Andreaksen pelialueesta. Alueelta tulee löytymään muiden muassa kaahareille nopeita sorateitä, kaupunkimaisemista pitäville kaupunkeja sekä laajempaa maaseutua. Paikoista esimerkiksi Linnatuuli löytyy kartalta.

GTA Finland -projekti edistyy vaihe kerrallaan ja pelattavaa on luvassa viimeistään syksyllä. Lisätietoja modista ja pelin edistymisestä löytyy osoitteesta www.gtafinland.com.