Netin videopalvelut vähentävät television katselua

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailmalta kuuluu yhä useammin tutkimuksista, joiden mukaan internet vähentäisi ihmisten television katselua. Nyt asiasta on jälleen tehty tutkimus, jonka mukaan varsinkin verkon videopalvelut kisaavat yhä enemmässä määrin television kanssa.

Amerikkalainen Harris Interactiven tekemän tutkimuksen mukaan esimerkiksi YouTube.com -videopalvelun käyttäjistä joka kolmas on vähentänyt selvästi television katseluaan. Varsinkin nuorten miesten kohdalla tulokset ovat television kannalta huolestuttavia.

Televisiosarjat ja uutiset katsotaan yhä useammin television sijaan verkossa. Nopeiden laajakaistojen lisääntyminen nopeuttaa muutosta myös Euroopassa. Myös Bill Gates totesi pari päivää sitten uskovansa, että nykyisen kaltaista televisiota ole enää olemassa viiden vuoden kuluttua.

Amerikkalaistutkimuksessa suurin videopalvelu oli odotetusti YouTube. Toiseksi eniten nettivideoita katsottiin ABC -televisiokanavan palvelusta, josta voi katsoa esimerkiksi Lost, Alias ja Täydelliset naiset -sarjojen tuoreet jaksot. Kolmanneksi suosituin videopalvelu oli uutissivusto CNN.

Tutustu tutkimuksen tuloksiin tästä!