Underwater Sleeping Society : All Other Lights Go Out

Albumit · Stara.fi

Kotimaisen Underwater Sleeping Society -yhtyeen toinen albumi All Other Lights Go Out on monipuolinen kokonaisuus tyylikästä kitarapopppia. Albumin aloitusraita Quiet Musik kuulostaa hämäävän paljon U2-yhtyeeltä perussoundia ja vokalisti Okon bonomaista seksikkään käheää ääntä myöden.

Kakkosraita Planetarium on soundillisesti aivan toisella rintamalta. Kappaleen skittariffi ja pianosetit toimivat mainiosti. Kappale onkin levyn parasta antia, mutta ei nouse esiin massasta. Joku tässä soundissa kuitenkin viehättää, vaikka rumpali nakuttelee taustalla suurin piirtein pahvilaatikoita. Ehkä juuri siksi.

Levyn ensimmäinen singlelohkaisu Silence Teaches You How To Sing on soinut jo radioissa, mutta itse kappale ei juuri säväytä. Seuraava single Madwheels on hieman tarttuvampaa ja energisempää kauraa, mutta hittipotentiaali on siinäkin hyvin piilotettu.

Albumin materiaali on toki tyylikästä eteerisyyteenkin välillä taipuvaa kitarapoppia, mutta tunnelma kallistuu kuitenkin niin selvästi taidepopin puolelle, että se tuskin säväyttää kansan syviä rivejä. Kuuntelukertojen myötä kasvava albumi toimii hienosti lähinnä taustamusiikkina, ja saakin jalan taputtamaan lattiaa.

Pisteet 3/5

PS: Yhtye on parhaillaan levyjulkaisukiertueella, josta lisää osoitteessa www.myspace.com/uwssoc/.

Uusimmat