Dixie Chicks kahmi Grammy-palkintoja

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime yönä Suomen aikaa jaettiin Yhdysvalloissa jälleen musiikkialan arvostetut Grammy-palkinot. Dixie Chicks sai peräti viisi Grammya, ja yhtye palkittiin myös kahdessa tärkeimmässä sarjassa, eli parhaasta albumista ja parhaasta kappaleesta. Yhtyeen levy oli myös paras country-albumi.

Lisäksi yhtyeen esittämän Not Ready To Make Nice -biisin tekijät palkittiin parhaina laulunkirjoittajina. Vuoden tulokas oli Carrie Underwood. joka palkittiin myös parhaasta country-kappaleesta.

Kahdeksassa sarjassa ehdolla ollut Mary J. Blige palkittiin r&b-genressä kolmella pystillä, kun hän sai parhaan albumin, parhaan kappaleen ja parhaan naistähden Grammyt. Maryn kiitospuhe kesti reilusti yli sallitun, ja päättyi vasta kun sen päälle alettiin soittaa musiikkia.

Myös Red Hot Chili Peppers voitti kolme pystiä, mutta kategoriat olivat tosin vähemmän arvostettuja, kuten paras rock-ryhmä, paras rock-kappale ja paras levypaketti.

Paras hiphop-albumi oli Ludacrisin Release Therapy. Christina Aguilera voitti parhaan naispopparin pystin. Madonna palkittiin parhaasta elektronisesta albumista. Parhaasta remiksistä palkittiin loistava Jacques Lu Cont.

Tilaisuudessa nähtiin esiintymässä Stingin ja kumppaneiden muodostama Police -yhtye, joka tekee tänä vuonna paluukiertueen. Lisäksi lavalle nousi esiintymään pariinkin otteeseen Justin Timberlake, joka palkittiin parhaan tanssikappaleen ja parhaan yhteistyökappaleen Grammyillä.

Kaikki tämän vuoden Grammy -ehdokkaat ja voittajat löytyvät tästä.