Nokia panostaa mobiilivideoon puhelimissa

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen matkapuhelinvalmistaja Nokia on tänään julkaissut uusia puhelimia Barcelonassa järjestettävässä 3GSM -tapahtumassa. Yhtiö julkisti uuden Nokia E90 -kommunikaattorin lisäksi Nokia N77 -televisiopuhelimen, jossa on digitelevision lisäksi kahden gigan muisti musiikkisoittimelle. Laite toistaa MP3, AAC, AAC+, eAAC+ ja WMA -muotoista musiikkia.

Samalla Nokia julkisti myös uuden Nokia Video Center -ohjelman, jonka avulla matkapuhelimella voi katsoa brändättyjä videopalveluja, internet-videoita ja tietokoneelta ladattuja videoita. Palvelu on alussa mukana Nokia N95 -laitteessa, mutta sen voi ladata kaikkiin Nokian Nseries -laitteisiin. Nokian yhteistyökumppaneina ovat Reuters ja YouTube.

Jatkossa myös Staran toimitettua vodcast-materiaalia voi katsoa saman ohjelmiston kautta Nokian matkapuhelimilla. Kaupallisten vodcastien, eli videopodcastien, julkaiseminen aloitetaan kevään aikana.