Finnish Metal Expo keräsi 5.000 kävijää

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viikonloppuna Helsingin Kaapelitehtaalla järjestetty Finnish Metal Expo kokosi jälleen raskaan musiikin diggarit saman katon alle. Lauantain 2.500 lippua myytiin loppuun jo ennakkoon, eikä perjantai jäänyt juuri jälkeen keräten yli 2.000 kävijää.

Ajankohtaisen livetarjonnan lisäksi Kaapelilla esitteli osaamistaan ja valikoimiaan noin 60 näytteilleasettajaa; levy-yhtiöitä, laitemaahantuojia, oheistuotevalmistajia, medioita, tapahtumia ja palveluntarjoajia. Instrumenttiklinikat nauttivat jälleen suurta suosiota. Molemmat klinikkalavat tarjosivat maailmanluokan virtuooseja, jopa kokonaisia orkestereita.

Expon yhteydessä nyt kolmatta kertaa järjestetyssä International Metal Meeting -seminaarissa lähes 80 alan napahahmoa keskusteli viikonlopun aikana genren ominaispiirteistä ja verkottumisesta. Pääpaino keskusteluissa oli tällä kertaa levy-yhtiöiden A&R -toiminnassa ja Venajän markkina-alueen tulevaisuudennäkymissä.

Perjantaina messuilla jaettiin kotimaisten metallimedioiden motorisoimina Finnish Metal Awards -palkinnot. Raadin esivalitsemista ehdokkaista kansa valitsi voittajia allaolevan listan mukaisesti.

Vuoden levy: Mokoma – Kuoleman LaulukunnaatVuoden bändi: Children Of BodomVuoden tulokas: Profane OmenVuoden kansitaide: Mokoma – Kuoleman LaulukunnaatVuoden soittaja: Kai HahtoVuoden laulaja: Marco Hietala