ADHD sai oman gaalan Suomeen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Helsingin Jäähallissa järjestetään keskiviikkona 14. maaliskuuta ADHD Gaala 2007, jossa lavalle nousee näyttävä otos kotimaisia iskelmä- ja poptähtiä. Tapahtuman järjestävä ADHD Tukirahasto ry. haluaa konsertin avulla herättää keskustelua ja edistää ADHD -tietoutta.

Tapahtumassa esiintyvät yhtyeidensä kanssa esimerkiksi Hanna Pakarinen, Katri Ylander, Agnes Pihlava, Anna Eriksson, Paula Koivuniemi, Kari Tapio, Andy McCoy ja Dave Lindholm. Konsertin tuotosta osa ohjataan ADHD –potilaiden tukitoimia ja hoitoa varten.

ADHD on oireyhtymä, josta tähän mennessä on tiedetty liian vähän. Vasta viime vuosina on perusterveydenhuollossa ja erikoissairaanhoidossa alettu tunnistaa ja epäillä sitä. Tutkimuksen kehittymisen myötä kaikkialla maailmassa, kuten myös Suomessa, ADHD on osoittautunut yleiseksi häiriöksi ja yhteiskunnalliseksi ongelmaksi.

ADHD on eli tarkkaavaisuus- ja ylivilkkaushäiriö on neuropsykiatrinen häiriö, joka hankaloittaa arjessa selviytymistä sekä suoriutumisesta opinnoista ja töistä. Suomessa arvioidaan olevan runsaat 200.000 ihmistä, joiden jokapäiväistä elämää ADHD haittaa. Hoidon piirissä näistä ihmisistä on vain pieni osa.

Maailmassa on monia kuuluisia tiedemiehiä, urheilijoita, taiteilijoita, muusikkoja ja menestyneitä bisnesihmisiä, jotka ovat tunnettuja myös siitä, että heillä on ADHD: Albert Einstein, Thomas Edison, Walt Disney, Jackie Stewart, Tony Bennett, Cher, Salma hayek, Jay Leno, Henry Winkler, Harry Belafonte, John Irving, Jamie Oliver, Nelson Rockefeller ja Sir Richard Branson.