Viacomin ohjelmat ilmaiseksi Joost -nettitelevisioon

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suurimpiin televisioyhtiöihin lukeutuva Viacom Inc. on kiistellyt viime aikoina varsin näkyvästi Googlen omistaman YouTube -nettipalvelun kanssa materiaalinsa laittomasta levityksestä. Yhtiö vaati äskettäin YouTubea poistamaan sivuiltaan peräti 100.000 videota, joiden se katsoi olevan luvattomia.

Nyt Viacom Inc. on tehnyt sopimuksen uuden sukupolven Joost -nettitelevision kanssa, ja palvelussa tullaan jatkossa näkemään satoja tunteja yhtiön ohjelmia muiden muassa MTV-kanavilta. Mukaan ovat tulossa esimerkiksi Beavis & Butthead, Real World ja Punk’d.

Uuden sopimuksen myötä palvelusta voi jatkossa katsoa myös Paramount Pictures -yhtiön elokuvia ilmaiseksi. Toiminta rahoitetaan ohjelmien sisällä esitettävillä mainoksilla.

Skypen ja Kazaan tekijöiden luoma Joost on netissä toimiva televisiopalvelu, josta katsotaan oikeita televisio-ohjelmia, kun YouTube on puolestaan keskittynyt lähinnä lyhyisiin videopätkiin ja kotivideoihin. Tästä syystä palvelun tekijät eivät laske Joostia YouTuben kilpailijaksi.

Television tulevaisuutena hehkutettu Joost tarjoaa jo nyt lukuisia televisiokanavia osittain verkon kautta katsottavaksi. Tammikuun alusta lähtien koekäytössä ollut palvelu välittää ilmaiseksi esimerkiksi useita kansainvälisiä musiikkikanavia ja National Geography -kanavan ohjelmia.

Joostin mukaan seuraavien viikkojen aikana on luvassa vielä lisää sopimuksia.