The Departed kahmi Oscar-palkinnot

Viihdeuutiset · Stara.fi

Viime yönä Hollywoodin maineikkaassa Kodak-teatterissa jaettiin Oscar-palkinnot 79. kerran. Elokuvamaailman tärkeimmät palkinnot jaettiin ilman suuria yllätyksiä.

Gaalan voitokkain elokuva oli The Departed, joka sai neljä pystiä. Elokuva palkittiin parhaana elokuvana sekä parhaasta muokatusta kärikirjoituksesta ja leikkauksesta. Lisäksi elokuvan ohjannut Martin Scorsese sai viimein parhaan ohjaajan Oscarinsa.

Parhaan miespääosan Oscarin sai Last King Of Scotland -elokuvassa pelottavan upean roolin tehnyt Forest Whitaker. Parhaan naispääosan Oscarin sai ennakko-odotusten mukaisesti The Queen -elokuvassa nähty Helen Mirren, joka piti kiitospuheensa ilman toista timanttikorvakoruaan.

Little Miss Sunshine palkittiin parhaasta käsikirjoituksesta ja elokuvassa nähty Alan Parkin parhaasta miessivuosasta. Naissivuosan Oscarin vei Jennifer Hudson elokuvasta Dreamgirls. Musikaalielokuva palkittiin myös parhaasta musiikista.

Entinen Yhdysvaltojen varapresidentti palkittiin Oscarilla parhaasta dokumentista Epämielyttävä totuus. Parhaan puvustuksen pystin vei Marie Antoinette, parhaan animaation Happy Feet ja parhaan maskeerauksen Pan´s Labyrinth.

Oscar-gaalan kokonaisen voittajalistan löydät tästä!