Potter-kirjailija haastoi eBayn oikeuteen

Viihdeuutiset · Stara.fi

Harry Potter -kirjasarjastaan tunnettu J.K. Rowling on haastanut verkkohuutokauppa eBayn oikeuteen laittomien kirjojen myymisestä. Kirjailijan mukaan verkkokaupassa on myyty laittomia sähköisiä versioita hänen tuotoksistaan.

Rowling on hakenut oikeudelta päätöksen, jolla laittomien kopioiden myynti on tilapäisesti kielletty. Toukokuun loppuun saakka voimassa olevan kiellon aikana eBay ei saa ottaa myyntiin epäilyttäviä sähköisiä Harry Potter -kirjoja. Kyseinen tapaus on ensimmäinen laatuaan eBayn historiassa, ja se velvoittaa sivuston ylläpitäjää valvomaan myytyjen tuotteiden laillisuutta.

Kyseessä on siis kiista kirjojen sähköisten versioiden myynnistä. Niitä on myyty eBayn intialaisella sivustolla.

– Tämä on ensimmäinen kerta, kun eBay on määrätty toimenpiteisiin, joilla sen pitää estää sähköisten kirjojen myynti. Intian lakien mukaan verkkosivusto on vastuussa, jos sen avulla rikotaan lakia, Rowlingin lakimies Akash Chittranshi kertoi The Sun -lehdelle.