Poets of the Fall lämmittelee Sunrise Avenueta Saksassa!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kaksi viime vuosien kovinta kotimaista yhtyetulokasta, Sunrise Avenue ja Poets of the Fall, nähdään pian samalla kiertueella Saksassa, kun Sunrise Avenue on valinnut Poets of the Fallin lämmittelemään keikkojaan tulevalla Saksan rundilla.

Maaliskuun lopussa alkava kiertue on jo nyt loppuunmyyty. Turnee kattaa neljä kaupunkia, ja se pysähtyy Chemnitzissä, Berliinissä, Kölnissä ja Hampurissa. Kiertueen lämppäribändistä käytiin Sunrise Avenue -yhtyeen keulahahmo Samu Haberin mukaan kovaa kisaa.

– Meillä on seuraava Saksan rundi maaliskuun lopussa ja lämppäribändistä käytiin kovaa vääntöä. Meille tarjottiin kymmeniä eri lämppäreitä eri puolilta Eurooppaa, mutta ehdotimme itse Poetseja. Me halutaan tarjota saksalaisille faneillemme hyvää musaa, ja toisaalta olisi mielettömän makeeta, jos pystyttäisiin jeesaamaan Poetseja Suomen rajojen ulkopuolella, Samu kertoi Staralle.

– Ne on hyviä sällejä ja ovat ihan samalla tavalla kuin mekin ansainneet kovalla duunilla ja erinomaisella musalla paikkansa muuallakin kuin Suomen musiikkitaivaalla.

Sunrise Avenue on menestynyt mainiosti Keski-Euroopassa ja erityisesti Saksassa. Kiertueen menestys on ollut jopa niin suurta, että osa keikkapaikoista on jäänyt pieneksi.

– Edellinen rundi myytiin loppuun kaksi kuukautta ennen rundin alkua ja nytkin esimerkiksi Hampurissa ollaan jouduttu siirtymään suurempaan paikkaan legendaarisesta Grunspanista, kun lippuja on myyty niin solkenaan, Samu iloitsi.

Sunrise Avenuen äänitteitä on myyty Euroopassa jo yli 300.000 kappaletta. Seuraavaksi Keski-Euroopassa julkaistaan huhtikuussa single Forever Yours. Suomessa yhtye esiintyy seuraavan kerran varsinaisella keikallaan 16. maaliskuuta Helsingin Bohemiassa. Varsinainen Suomen kiertue alkaa maaliskuun lopussa.