The Ark Ruotsin euroviisuedustajaksi

Euroviisut · Stara.fi

Suomessakin erittäin suosittu rockyhtye The Ark voitti eilen ylivoimaisesti Ruotsin Euroviisufinaalin, eli Melodifestivalenin. Malmöläisyhtyeen The Worrying Kind -kappale korjasi Tukholman Globen Arenalla järjestetyssä finaalissa korkeimmat pisteet niin kilpailun tuomaristolta kuin Ruotsin kansalta.

The Arkin voittopisteet olivat 248, kun kisan kakkoseksi jäänyt Andreas Johnsonin sai 189 pistettä. Ruotsin kansa otti samalla nimiinsä Pohjoismaiden uuden äänestysennätyksen antamalla kilpailuun kaikkiaan yli kaksi miljoonaa puhelinääntä.

Suomalaissävytteinen yhtye on päättänyt myös uuden albuminsa nimen. Suomessa ja Ruotsissa 11. huhtikuuta julkaistava bändin neljäs albumi on nimeltään Prayer For The Weekend. Albumin ensimmäinen singlelohkaisu Absolutely No Decorum ilmestyi Suomessa keskiviikkona.

The Ark nähdään Suomessa jo ennen toukokuista Eurovision laulukilpailua. Bändi muistaa täkäläisiä ystäviään aloittamalla Prayer For The Weekend -albumin julkaisukiertueen Helsingistä. Yhtye esiintyy pääkaupungissa kolmena iltana 17. – 19. huhtikuuta.