Lex Karpela -masinointimainos julkaistiin Metro-lehdessä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Uutta tekijänoikeuslakia, eli niin sanottua Lex Karpelaa, vastustavat tahot ovat julkaisseet yhdessä koko sivun mainoksen Metro-lehdessä. Alunperin mainos oli tarkoitus julkaista Helsingin Sanomien Nyt -liitteessä, mutta lehti ei suostunut julkaisemaan sitä, koska mainos oli lehden mukaan ”hyvän tavan vastainen”.

Ilmaisjakelulehti Metro suostui kuitenkin julkaisemaan mainoksen pienin muutoksin perjantain numeronsa takasivulla. Mainoksen tekstinä oli ”He hyväksyisivät lapsesi lähettämisen vankilaan jopa kahdeksi vuodeksi, koska hän haluaa jakaa musiikkikokemuksensa kavereidensa kanssa…” ja ”…he taas äänestivät tätä hulluutta vastaan”.

Kyseessä on siis eräänlainen kansanedustajien musta lista, sillä se erittelee kansanedustajat sen mukaan, äänestivätkö he uutta tekijänoikeuslakia vastaan vai sen puolesta. Lain valmistelu sisälsi harvinaisen paljon väärien tietojen tahallista levittämistä muiden muassa kultuuriministeri Tanja Karpelan taholta, joka saikin antaa nimensä laille.

Mikäli et ole mainosta nähnyt, etkä vielä tiedä ketkä vaalipiirissäsi äänestivät uuden tekijänoikeuslain puolesta tai sitä vastaan, mainos löytyy myös verkosta PDF-muodossa. Voit myös ladata koko kyseisen Metro-lehden tästä.