Richard Gerelle vankeutta suudelmasta?

Viihdeuutiset · Stara.fi

Hollywood-tähti Richard Gere suututti viikonloppuna intialaiset uskontoryhmät suutelemalla paikallista näyttelijä Shilpa Shettyä poskelle AIDS-gaalan lehdistötilaisuudessa. Tapaus synnytti nopeasti mellakoita ympäri Intiaa, sillä julkiset hellyydenosoitukset ovat maassa kiellettyjä.

Mellakat ovat jo rauhoittuneet, mutta nyt luvassa on uusia vaikeuksia lakituvan puolella. Richard Geren toiminnasta on nimittäin tehty ainakin kaksi kantelua. Toisessa kantelussa hänelle vaaditaan rangaistusta epäsopivasta käytöksestä julkisella paikalla, ja toinen kantelu on osoitettu puolestaan tapauksen julkisesti esittäneitä televisioyhtiöitä vastaan.

Gere ja Shetty olivat tapauksen sattuessa täysissä pukeissa, mutta toisessa kantelussa todetaan silti, että ”tapauksen riettaus ja alastomuus ovat jotain, mitä intialainen yhteiskunta ei voi sietää”, Yahoo! News kertoo.

Mikäli kanteet otetaan vakavasti ja niiden johdosta langetetaan myöhemmin tuomioita, voi rangaistuksena olla jopa kahden vuoden vankeustuomio. Minimirangaistuksena on 2.000 rupian, eli noin 45 dollarin sakot. Tähän mennessä asiaa käsittelevä tuomari on vaatinut televisioyhtiöitä toimittamaan nauhoitteet kyseisistä lähetyksistä 25. huhtikuuta mennessä.

Richard Gere ja julkkisten Big Brother -voittaja Shilpa Shetty ovat molemmat ilmaisseet pahoittelunsa tapahtuneesta Intian kansalle.