Kanye West esiintyy heinäkuussa Helsingissä

Viihdeuutiset · Stara.fi

Kuten Stara jo helmikuussa uutisoi, Kanye West saapuu konsertoimaan Helsinkiin. Keikkapäivänä on 4. heinäkuuta, jolloin supertähti nousee Helsingin jäähallin lavalle. Kuusinkertainen Grammy-voittaja ja 10 miljoonaa levyä myynyt Kanye West nähtiin edellisen kerran Suomessa viime vuoden Pori Jazzissa.

Artistin Suomeen tuova konserttipromoottori Kalle Keskinen on tyytyväinen kiinnitykseensä.

– Kanye West on aivan ylivertainen, henkilökohtainen suosikkini. Hänellä on ammatti- ja biisintekotaitoa, luonnetta, karismaa ja vetovoimaa enemmän kuin lääkäri määrää. Onneksi pitkään kestäneissä sopimusneuvotteluissa päästiin onnellisesti maaliin, ja konsertti varmistui!

Vielä 2000-luvun alussa Kanye West tunnettiin lähinnä ansioistaan tuottajana. Vasta vuonna 2004 Kanye West sai itselleen sopimuksen hiphop-artistina, jolloin ilmestyi ensimmäinen albumi nimeltä The College Dropout. Levy oli menestys ja synnytti esimerkiksi hittibiisit Through The Wire ja Jesus Walks.

Varsinainen kansainvälinen läpimurto tapahtui kuitenkin vuonna 2005 julkaistulla Late Registration -albumilla, jota on myyty jo yli kuusi miljoonaa kappaletta. Levyllä esiintyvät vierailevina tähtinä muiden muassa Jay-Z, Jamie Foxx, Brandy, Cam´ron, Maroon 5:n Adam Levine, John Legend ja Game. Levyn tunnetuimmat yksittäiset raidat ovat Gold Digger ja Touch The Sky.