Richard Geren etsintäkuulutus peruttiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Intiassa viattoman poskisuudelman takia huhtikuussa etsintäkuulutettu näyttelijä Richard Gere voi huokaista helpotuksesta, sillä hänen etsintäkuulutuksensa on peruttu.

Intian korkein oikeus perui tiistaina oikeustoimet Gereä ja hänen ”rikoskumppaninaan” ollutta intialaista näyttelijä Shilpa Shettyä kohtaan. Samalla peruttiin myös Shettyn maastapoistumiskielto. Kotimaassaan hyvin suosittu näyttelijä on viime aikoina kritisoinut äänekkäästi kyseisiä lakeja, joiden mukaan viattomasta poskisuudelmasta voisi joutua jopa vankilaan.

Samalla kritiikkiä saivat myös paikalliset lehdet, jotka ovat Shettyn mukaan paisutelleet asiaa niin, että kolmen eri kaupungin asianajajat nostivat syytteet häntä ja Gereä vastaan, Press Of Trust -lehti uutisoi. Myös Intian entiset poliittiset johtajat ovat syyttäneet lakeja ”talibanilaiseksi”.