YLE tuo nettiradionsa takaisin!

Viihdeuutiset · Stara.fi

Tekijänoikeusjärjestö Gramex ja Yleisradio ovat viimein päässeet sopuun mobiili-tv:n ja nettiradioiden tekijänoikeuksista. Jatkossa siis myös Yleisradio lähettää rinnakkaislähetyksiä digi-tv-vastaanottimina toimiviin matkapuhelimiin.

Sopimuksen perusteella YLE saa aloittaa DVB-H-rinnakkaislähetykset mobiili-tv:ssä, lähettää radiolähetyksiä samanaikaisesti internetissä sekä tarjota radio- ja tv-ohjelmia tilauspalveluina internetissä. Viime perjantaina yhtiö avasi suuren Areena -radio- ja televisioportaalinsa verkossa. Gramexin toimitusjohtaja Hannu Marttila pitää sopimusta merkittävänä edistysaskeleena.

– Uusmedian kokonaispaketti tuo korvauksia muusikoille, kapellimestareille ja tuottajille sekä antaa Yleisradiolle mahdollisuuden olla edelläkävijä uusmediakentässä, Marttila toteasi YLE:n uutisille.

Yleisradio joutui luopumaan nettiradioistaan jo vuosia sitten, kun Gramexin vaatimat korvaukset nousivat tähtitieteellisiksi. Uuden sopimuksen myötä suomalaiset voivat siis pitkästä aikaa kuunnella YLE:n radiokanavien ohjelmia myös verkossa. Internetissä voi kuunnella kahdeksaa radiokanavaa.

Sopimus on positiivinen asia mobiili-tv -lähetyksille, mutta yhtiöltä puuttuvat vielä sopimukset Teoston ja Kopioston kanssa. Vielä tämän vuoden puolella matkapuhelimissa tuskin nähdään Yleisradion televisiolähetyksiä.

Uusimmat