Scooter : Jumping All Over The World

Albumit · Stara.fi

Saksalainen koneakti Scooter suoltaa jälleen ulos uuden, mutta tutulla kaavalla työstetyn Jumping All Over The World -albuminsa. Yhtye on ottanut jälleen käsittelyynsä muutamia klassikkoraitoja ja muokannut niistä omat versionsa.

Klassisen musiikin tunnelmissa alkava – ja päättyvä – levy rävähtää täyteen vauhtiinsa toisena kappaleena olevalla levyn nimiraidalla. Itse kappale on kuitenkin kuin intro levyyn, vaikka sellaiseksi sitä ei ole kakkosraitana tarkoitettu. Mitäänsanomaton mättöbiisi yhdistelee vanhoja elementtejä, mutta ei saa niistä kasaan mitään uutta.

The Question Is What Is The Question? jatkaa samalla osastolla, ja nyt kierrätettävänä on myös legendaarisia housesampleja 80-luvulta. Lopputuloksena on kuitenkin vain laimea lastenlaulu. Yhtyeen harvoista omista kappaleista Whistling Dave on selvästi tyylikkäin, joskin senkin teema pohjautuu vanhaan kansansävelmään.

Levyn pääteemana olevat lainatut ”lastenlaulut” jatkuvat myös Scooterin cover-versiossa Never Ending Story -klassikosta, josta löytyy jo hieman hittipotkua. Alunperin muiden kynästä peräisin olevia lainabiisejä ovat myös Enola Gay, jonka versio on ihan siedettävä, Emilian Big Big World -hittiin pohjautuva perusralli And No Matches ja tyylikäs, mutta tylsä instrumentaaliraita Cambodia. Lainaa ovat myös I’m Lonely ja Marian. Viimeksi mainittu vie yhtyeen soundia tyylikkäästi housen suuntaan.

Levyn kansiteksteistä on hupaisa lukea tekijätietoja, joissa ensin todetaan kaikkien kappaleiden olevan Scooterin kynästä, paitsi lähes koko levyn biisilista. Jeps. Stara pirautti taannoin Scooterin keulahahmo H.P. Baxxterille, joka kertoi hieman taustaa yhtyeen innostukselle kierrättää muiden vanhoja hittejä. Kuuntele kolmiosainen haastattelu tästä!

Scooterin uusi levy on pitkään aikaan yhtyeen selkein täytelevy, joka lienee koostettu pakon edessä ja vanhoja pöytälaatikkoviisuja kasaillen. Lopputulos on ainakin sen mukainen, eli korkeintaan keskitason tanssiplatta. Tuskin sitäkään.

Pisteet 3/5