Supertähtien boikotti vei televisiokatsojat

Viihdeuutiset · Stara.fi

Los Angelesissa jaettiin sunnuntaina perinteiset Golden Globe -palkinnot. Hollywoodin käsikirjoittajien lakon takia näyttelijät boikotoivat gaalailtaa, joka jouduttiinkin lopulta perumaan, ja arvostetut palkinnot jaettiin karussa lehdistötilaisuudessa.

Tähtien puuttumisesta huolimatta tilaisuus esitettiin Yhdysvalloissa suorana televisiolähetyksenä, mutta huonoin tuloksin. Supertähtien puuttumisen takia ohjelman katsojaluvut kyntivät pohjamutia, kun katsojia oli vain 5,8 miljoonaa. Normaalisti tähtien kimallusta on seurannut yli 20 miljoonaa amerikkalaista.

Katsojia oli jopa parisataatuhatta vähemmän kuin paljon tuntemattomalla People’s Choice Awards -tapahtumalla, joka järjestettiin viime viikolla. Huonojen katsojalukujen takia Golden Globe -gaalan esittänyt NBC kärsi jopa 15 miljoonan dollarin tappiot mainostulojen puuttumisena, Reuters kertoi.

Nyt Yhdysvalloissa pelätään toden teolla vuoden tärkeimmän viihdealan tapahtuman, Oscar-gaalan, kohtaloa. Mikäli lakko jatkuu vielä helmikuun ja tähdet boikotoivat myös Oscareita, televisiokanavat menettävät kymmeniä miljoonia dollareita.