Helsinkiläisyritykselle yksinoikeus wtf?? -tavaramerkkiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Stara uutisoi vuoden 2006 kesällä ensimmäisenä kuinka suomalainen mies haki lukuisille hymiöille tavaramerkkiä, eli yksinoikeutta käyttää niitä kaupallisessa toiminnassa tuotteidensa tunnuksina.

Nyt Staran tietoon on tullut, että helsinkiläinen yritys Pendac Oy on saanut 15. tammikuuta rekisteröityä tavaramerkikseen sanamerkin wtf??. Rekisteröinnin perusteella yhtiöllä on yksinoikeus käyttää merkkiä kaupallisesti esimerkiksi painotuotteissa ja koruissa.

Tavaramerkin wtf?? rekisteröintiä voidaan kuitenkin vastustaa kahden kuukauden väiteajan sisällä, joten tavaramerkin saaminen ei ole vielä lopullista. Kyseinen merkki on yleisesti käytössä erityisesti nuorison keskuudessa lyhenteenä sanoista ”What The F**k?”. Yksinoikeus ei kuitenkaan koske merkin käyttöä esimerkiksi IRC:issä tai muussa epäkaupallisessa toiminnassa.

Edellä mainitut hymiöt rekisteröitiin myöhemmin tavaramerkeiksi, koska Patentti- ja rekisterihallitus ei nähnyt niiden rekisteröinnille estettä. Rekisteröinnin jälkeen merkkejä kuitenkin vastustettiin kiivaasti. Merkkien väitekäsittelyt ovat edelleen kesken.