Nirvana-tähti Kurt Cobainin nimissä ostettu miljoonien omaisuutta

Viihdeuutiset · Stara.fi

Nirvana-yhtyeen edesmennyt keulahahmo Kurt Cobain kuoli jo vuosia sitten, mutta maksurekistereiden mukaan hän shoppailee edelleen innokkaasti. Hänen nimissään ja sosiaaliturvatunnuksensa perusteella on nimittäin tehty peräti 188 luottokorttia.

Perjantaina ilmi tullut tapaus on merkittävä korttien määrän lisäksi myös dollareissa mitattuna, sillä Cobainin nimissä on ostettu viime vuonna myös kahden miljoonan euron arvoinen talo New Brunswickista, New Jerseystä. Asiasta kertoi viranomaisille perjantaina rokkarin leski Courtney Love. Love kertoi olleensa tietoinen petoksesta jo viisi vuotta sitten.

Perjantaina leski ilmoitti tapauksesta viimein Los Angelesin poliisille. Loven mukaan kyseessä voi olla historian suurin identiteettivarkaus. Asiasta uutisoineen The Sun -lehden mukaan varoja on kateissa yhteensä lähes 50 miljoonan euron verran. Luottokorttien lisäksi myös Cobainin nimissä olleilla shekeillä on ostettu esimerkiksi autoja.

– Tiesin, että tällaista oli meneillään siitä saakka kun sekosin vuonna 2003. Jos se olisi todella Kurt, saisi hän hilata ahterinsa takaisin kotiin, Courtney Love vitsaili.

Grunge-musiikin supertähti Kurt Cobain teki itsemurhan ampumalla vuonna 1994. Smells Like Teen Spirit -hitistään tunnetun Nirvana-yhtyeen levyjä on myyty yhteensä noin 62 miljoonaa. Cobainin ja Loven tytär Frances on nykyisin 14-vuotias miljoonaperijä.