Reinikainen-sarjan tähti Mauri Kuosmanen on kuollut

Viihdeuutiset · Stara.fi

Erittäin suositusta kotimaisesta Reinikainen-sarjasta tuttu näyttelijä Mauri Kuosmanen on kuollut. Tampereen Työväen Teatterin näyttelijänä pitkään toiminut Kuosmanen nähtiin suosikkisarjassa konstaapeli Ekin roolissa.

Reinikaisen lisäksi Mauri Kuosmanen teki yli sata muuta roolia teatterissa. Televisiossa hänet nähtiin myös Sisko ja sen veli, Kyllä isä osaa ja Mummo -komediasarjoissa. Hän esitty aikanaan myös pääroolia Visa Mäkisen elokuvassa Pekka & Pätkä ja tuplajättipotti.

Viime vuonna eläkkeelle jäänyt Kuosmanen kiinnitettiin Tampereen Työväen Teatteriin heti valmistuttuaan vuonna 1969. Hän toimi myös näytelmäkirjailijana, ohjaajana ja näyttelijätyön opettajana. Hän menehtyi maanantain ja tiistain välisenä yönä. Asiasta kertoi ensimmäisenä Yleisradion uutiset.