Vincent : Lucky Thirteen

Albumit · Stara.fi

Ruotsalainen Vincent tarjoilee esikoisalbumillaan mielenkiintoisen paketin monipuolista musisointia. Lucky Thirteen -levyn soundi on yhdistelmä poppia, reggaeta ja skata. Lopputulos on raikas paketti, josta löytyy myös hieman hittipotkua.

Hittikaman tuottaminen ei ole Vincentille uutta, sillä hän on aiemmin tuottanut musiikkia muiden muassa Backstreet Boysille ja ruotsalaiselle Dannylle.

Albumin aurinkoinen hittiviisu Miss Blue on soinut paljon radiossa – ja syystäkin. Kyseessä on todella hieno kappale, joka on viimeistä piirua myöden tarttuvaa materiaalia. Kappale ei kuitenkaan kuvaa levyn yleistä linjaa kovin hyvin, sillä kyseinen hittiraita taittuu levyn popimmalle puolelle. Samalle pohjalle on tosin tehty myös Cool Me Off -biisi, jossa kuullaan suomalaisen Jukka Immosen kädenjälkeä, kuten myös kappaleessa Don’t Hate Me. Tyylikkäässä In My Head -kappaleessa voisi olla aineksia radiosoittoon.

Albumi sisältää myös selvästi tummempaa soundia. Esimerkiksi slovariraita P.a.r.a.d.i.s.e. kuuluu tähän joukkoon. Levyltä löytyy myös muutama pari selvää täyteraitaa, joista selkein on tusinakauraa edustava slovariveto Tell Me.

Vincentin soundi tuo tyylillisesti mieleen kotimaisen Don Johnson Big Bandin tuotannon, mikä lienee pelkästään hyvä asia. Ikävä kyllä tämä albumi näyttää jäävän markkinoilla väliinputoajaksi, vaikka hieno levy ansaitsisi parempaa.

Pisteet 4/5